Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce localităţi din judeţul Constanţa mai erau izolate la ora 19.00

ro

30 Jan, 2014 19:57 1604 Marime text
Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa face următoarele precizări:
Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în intervalul 30.01.2014, ora 20:00 – 31.01.2014, ora 08:00 vremea va fi geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult noros și izolat va ninge slab. Vîntul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -17 și -10 grade.
La ora 18:00 erau şase localităţi izolate, respectiv Cogealac, Dunărea (com. Seimeni), Tudor Vladimirescu (oraş Băneasa), Dunăreni (com. Aliman), Ghindărești şi Capidava (com. Topalu).
În acest moment singura localitate care nu este alimentată cu energie electrică este Canlia, comuna Ostrov.
Menţionăm că această localitate este afectată doar parţial de lipsa alimentării cu energie electrică.
La ora 18:00, erau şapte autoturisme blocate în trafic, dintre care două în care sunt patru persoane sunt între Dunăreni şi Capidava şi alte cinci în care sunt 12 persoane, sunt blocate între Cochirleni şi Cernavodă. Menţionez că utilaje ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri lucrează pe ambele drumuri judeţene la această oră pentru deblocarea tuturor autoturismelor. De asemenea, se acționează pe toate drumurile naționale, județene şi pe drumurile comunale pentru deszăpezire.
Pană la ora 17.30 au fost preluate un număr de 96 de apeluri la numărul unic de apel 112.
Elicopterul SMURD, urmare a solicitărilor primite în cadrul comandamentului de iarnă, prin 112, a efectuat 5 misiuni în care a transportat din localitățile Fantînele, Cogealac, Ostrov, Băneasa și Văleni la spitalul județean Constanța 6 persoane cu urgențe medicale. Totodată, în cursul zilei de marţi, 28 ianuarie 2014, elicopterul SMURD  a intervenit în localitatea Peştera la un bărbat în vârstă de 78 ani, cardiac, hipertensiv, care prezenta dispnee (sete de aer). În aceeaşi zi, elicopterul a fost solicitat în judeţul Călăraşi, pentru a prelua o femeie de 19 ani, cu o sarcină de 31 săptămâni şi cu risc de naştere prematură.  
O autospecială șenilată a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța s-a deplasat în localitatea Tudor Vladimirescu pentru transportul unui copil de 2 ani (asmatic) la centrul medical Băneasa.
Întrucât se circulă cu dificultate pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene, facem un apel către toți cetățenii județului Constanța să nu plece din localitățile de domiciliu. Dacă sunt nevoiţi să plece la drum şi întâmpină probleme, îi rugăm să sune de urgență la 112.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii