Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
08:40 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ce le-a spus Iohannis celor trei deţinuţi politici pe care i-a decorat astăzi

ro

03 Aug, 2016 20:41 1078 Marime text
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a decorat cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler trei foști deținuți politici: Elena Ion Arnăuțoiu, Nicolae Ciurică și Nicolae Tomaziu. 

Cu această ocazie, preşedintele a ţinut şi un discurs despre cât de important este faptul că deţinuţii politici s-au împotrivit regimului comunist, deşi au trebuit să îndure suferinţe enorme în lagărele regimului totalitar.

"Vă felicit pentru această distincție, care răsplătește curajul de necontestat de care ați dat dovadă împotrivindu-vă regimului comunist! Se spune că rezistențe mari și piedici mari se opun în lumea asta numai unei voințe mari. Sunteți un monument de jertfă și suferință, un simbol în viață al opoziției față de regimul totalitar, drept pentru care vă asigur de prețuirea mea și a generațiilor de astăzi. Vă rog să acceptați aceste decorații ca o modestă recunoaștere a suferințelor pe care le-ați îndurat. Deși înfățișați trei destine diferite, vă caracterizează, din nefericire, un numitor comun: acela că ați avut de îndurat de pe urma actelor dumneavoastră exemplare", le-a spus Iohannis celor trei foști deținuți politici la ceremonia de decorare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii