Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat, ieri, la Constanța, ministrul Eugen Teodorovici

ro

31 Aug, 2013 09:30 924 Marime text

România ar putea atinge în toamna acestui an un nou nivel record al sumelor încasate din fonduri europene, după reluarea plăţilor pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

'România a avut în luna iulie cea mai mare intrare de fonduri europene de la începutul relaţiei cu Uniunea Europeană, 731 milioane de euro. Sper că acest vârf va fi depăşit încă o dată în lunile următoare, în toamna acestui an, atunci când sperăm, şi sunt deja semnale pozitive, că vom debloca şi ultimul program rămas presuspendat, cel de Competitivitate', a declarat vineri ministrul Fondurilor Europene, într-o conferinţă de presă, la Constanţa.

În primele şapte luni ale acestui an, potrivit Ministerului Fondurilor Europene, Comisia a rambursat României fonduri în valoare de peste 1,46 miliarde de euro.

Teodorovici a afirmat că obiectivul său este ca în perioada 2014-2020 România să atragă încă din primul an sume foarte mari şi a cerut rigurozitate din partea managerilor de proiecte faţă de firmele care execută lucrări, astfel încât cele care nu-şi îndeplinesc obligaţiile la termen să fie penalizate, conform contractelor.

De asemenea, ministrul MFE a anunţat că începând din 5 septembrie se vor semna cele peste 4.000 de proiecte pentru IMM-uri depuse încă din anul 2010 şi că în perioada imediat următoare vor intra în vigoare proceduri simplificate pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, datorită abrogării Ordinului nr 1.050/2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii