Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz mai puţin obişnuit în România Părinţii ştiau cât se iubesc şi le-au transformat înmormântarea în... nuntă

ro

22 Jun, 2016 21:10 14769 Marime text
Un caz mai puţin obişnuit în România. Familiile a doi tineri care formau un cuplu şi au murit împreună, într-un accident rutier, au transformat înmormântarea într-o... nuntă.

Weekendul trecut, Anuţa şi Toader au murit, după ce tânărul de 24 de ani a pierdut controlul volanului, intrând pe contrasens şi lovind un cap de pod. Accidentul s-a produs după miezul nopţii, în localitatea Reteag, la o oră la care circulaţia era aproape inexistentă.
 
Salvatorii de la ISU au avut nevoie de 15 minute pentru a-i scoate dintre fiarele maşinii, notează adevarul.ro. Tânăra a murit înainte să ajungă la spital, în timp ce Toader a decedat chiar pe masa de operaţii, în urma unui stop cardio-respirator.  Cei doi se îndreptau spre Cluj-Napoca, unde urmau să petreacă zilele de Rusalii, alături de sora cea mica a Anuţei.
 
Conform sursei citate, tânărul urma să o ceară oficial de soţie pe Anuţa, însă acesta nu a mai apucat să pună întrebarea, inelul de logodnă fiind recuperat dintre fiarele contorsionate.  
 
Cei doi au conduşi, ieri, pe ultimul drum şi au fost îngropaţi împreună, în curtea bisericii din comuna natală. Anuţa a fost îmbrăcată în mireasă şi a purtat pe deget inelul de logodnă ce urma să-i fie dăruit de iubitul său.  Toader a fost şi el îmbrăcat în mire, sicriele celor doi întâlnindu-se pe drumul spre biserică, exact cum se întâlnesc şi tinerii însurăţei. De asemenea, pe mormântul lor au fost aşezaţi doi brazi împodobiţi. Numărul rândurilor crengilor este echivalent cu vâsta celor doi, un vechi obicei păstrat în zonă, dedicat celor care mor înainte să se căsătorească.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii