Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ca indienii ăia pe tren, ciorchine. Mare eveniment pasarela lu` Mazăre” Pietoni înghesuiți și nemulțumiți pe pasarela Iaht (galerie foto)

ro

22 Jul, 2014 12:09 4070 Marime text
Pasarele din Mamaia construite pentru a fluidiza traficul rutier sunt arhipline în această perioadă. În drumul lor spre și dinspre Satul de Vacanță, turiștii și constănțenii traversează pasarela Iaht înghesuiți ca sardelele. Imaginea a fost surprinsă de Vali Mihai, fotografiile fiind distribuite pe Facebook de Orașul Constanța. Se circulă cot la cot pe pasarela Iaht, însă nu puțini sunt nevoiți să aleagă trecerea de pietoni aflată la 300 de metri distanță, ceea ce face ca scopul acestei construcții, de a fluidiza traficul, să nu fie tocmai cel scontat. 

Deși parasela Iaht din zona Sat Vacanță este prevăzută cu lift, acesta este folosit exclusiv pentru persoanele cu deficiențe. Urmarea? Bătrânii, dar și persoanele care au copii mici în cărucioare nu au acces la lift, neavând altă soluție decât să apeleze la trecerea de pietoni din zonă.

Tocmai de aceea modul în care au fost proiectate două dintre pasarelele din Mamaia, proiect realizat de Primăria Constanța, este aspru contestat de constănțeni. Este vorba de pasarelele Iaht (zona Satului de Vacanță) și Val Retro (zona Hotelului Rex), fiecare prevăzută cu câte un lift special, ce se adresează doar persoanelor cu dizabilități, fiind uitați părinții cu copii mici în cărucioare și bătrânii, care nu au cum să facă față aglomerației de pe pasarelele cu lift.
De ce nu au fost prevăzute cele două pasarele cu platformă, așa cum se întâmplă în cazul celei de la Cazino, se întreabă constănțenii.


„Micuța mea, urcă scările, ești mare, ai 5 luni! ...sau ne aventurăm printre mașini”


Referitor la acest aspect, Oana Dumitru Ștefan scrie pe contul de Facebook Orașul Constanța următoarele: „Minunata pasarelă...pe care nu poți urca cu căruciorul copilului pentru că liftul/rampa mobilă (ce-o fi) «e pentru handicapați».... iar, tu, micuța mea, urcă scările, ești mare, ai 5 luni! ...sau ne aventurăm printre mașini... că e o trecere la 300 de metri, așa ne bucurăm și de respectul față de pietoni din partea șoferilor”.
„Marile migratzii....bun de dat pe National Geografic!”, scrie și Valentin Burlacu. „Se stă la coadă și la urcare, și la coborâre... frumos a fost gândită, proiectată și construită pasarela asta pe banii proștilor”, comentează și Bogdan Bubu.

„A 8-a minune a lumii”, scrie Cristian F. Plopeantinescu pe contul de Facebook Orașul Constanța.

„Prefer să mă calce mașina”, glumește Deniz Negip la vederea imaginilor cu pasarela din Mamaia. 
„:))) ca indienii ăia pe tren ciorchine :))) mare eveniment pasarela lu` Mazăre... neam prost frate”, comentează și FratiliTău Dorin.
„Cel puțin de ar da un covrig și o bragă pentru a încuraja oamenii să stea la rând și apoi să nu împingă bătrâneii ca mine traversând pe pasarelă!”, scrie și Gelu Dumitru.

Construcția cu lift din zona Sat Vacanță, prost proiectată în opinia celor mulți, este confundată de unii cu un tabogan. „Un nou tobogan cu apă? :))) aaaa scuze este pasarela”, scrie Irina Harabagiu pe contul de Facebook, Orașul Constanța.

Sursă: Facebook Orașul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • UnSimpluSiUmilCetatean 22 Jul, 2014 13:17 Super tara, super oras...pacat ca e locuit!
  • patriot 22 Jul, 2014 13:12 ce nu se stie, de fapt nici primarul nu stie, pasarela asta a fost gandita pentru iarna cand vor venii turistii sa admire... valurile marii...hi,hi,hi....