Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgarii au construit un nou terminal al aeroportului din Burgas

ro

05 Dec, 2013 10:42 1870 Marime text
    Ieri s-a deschis oficial cel de-al doilea terminal al aeroportului din Burgas, Bulgaria.  Ca și concesionar,  Fraport Twin Star Management AD a investit 80 de milioane de leva în infrastructura și facilitățile pe care aeroportul le pune la dispoziția  pasagerilor.          
     Investiția totală a companiei, inclusiv noul terminal al aeroportului din  Varna , precum și o nouă pistă, depășește 200 de milioane de leva, a declarat ministru adjunct al Transporturilor, Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Georgi Todorov. Acesta a subliniat faptul că proiectul  a fost un bun exemplu de parteneriat public-privat.
     Ministrul adjunct a adăugat că este și meritul Guvernului pentru atragerea noilor investiții în sectorul transporturilor.
Terminalul de la Burgas se întinde pe o suprafață de 21000 mp și folosește cele mai avansate tehnologii.
   Primarul din Burgas, Dimitar Nikolov, a declarat ca terminalul a fost construit în condiții de maximă siguranță, oferind locuri publice de parcare,  restaurante, baruri și magazine.
   De asemenea, construcția clădirii îndeplinește toate cerințele de eficiență energetic. Noul terminal este de așteptat să înregistreze un număr record de pasageri și de mărfuri. Capacitatea proiectată este de 2,7 milioane de pasageri anual, care se pot înregistra la 31 puncte de control. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii