Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bejan Pavel Cochior, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis în judecată în stare de arest preventiv

ro

23 Jul, 2014 14:24 1802 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului COCHIOR BEJAN PAVEL, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
     
La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la 3 martori denunțători suma de 19.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.

De asemenea, inculpatul a promis că îi va determina pe judecători să pronunţe o decizie favorabilă  (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) față de unul dintre denunțători.

Denunțătorii s-au întâlnit de mai multe ori cu inculpatul Cochior-Bejan Pavel, de fiecare dată acesta precizând că dispune de - blat şi relaţii - astfel încât unul dintre ei să obţină o sentinţă favorabilă, mai mică decât cea pronunţată în fond sau în apel.

Inițial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a “mișca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii