Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barack Obama, întâlnire cu liderii statelor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România

ro

31 May, 2014 17:03 1381 Marime text
Presedintele Barack Obama va efectua marti si miercuri o vizita in Polonia, unde se va intalni cu liderii tarilor aliate din Europa Centrala si de Est, intre care si Romania, potrivit programului prezentat vineri la CasaAlba.

Astfel, Obama va ajunge marti in Varsovia si va avea o intalnire cu presedintele polonez Bronislaw Komorosvki. Casa Alba mentioneaza trimiterea de avioane F-16 in Polonia ca parte a efortului SUA de a da asigurari aliatilor din Europa si mai ales Europa de Est, "dupa interventia Rusiei in Ucraina".

"In general ne vom concentra pe sprijinul nostru pentru poporul si guvernul din Ucraina, pe eforturile noastre de intarire si modernizare a NATO, pe munca de diversificare a securitatii energetice europene si pe negocierile din jurul tratatului de parteneriat pe comert si investitii", a anuntat intr-oconferinta de presa de la Casa Alba Ben Rhodes, consilierul adjunct pe securitate nationala.

Ulterior, SUA si Polonia vor organiza o intalnire cu aliatii din Europa Centrala si de Est, adica Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania,Romania, Slovacia.
Sursa: pesurse.ro
Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii