Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2015 La proba orală de limba română elevii au vorbit despre frică, prietenie, lectură

ro

08 Jun, 2015 13:51 2458 Marime text
 





















Elevii din clasa a XII-a care susțin, azi, proba orală la limba și literatura română, au avut două subiecte.
 
La primul subiect, au primit un text literat sau non literar. Candidații au răspuns la întrebările: Cine este receptorul textului?  Care este tipul textului? În ce stil funcțional poate fi încadrat textul? Ce idei importante reies din text?
 
La cel de-al dolea subiect elevii și-au argumentat opinia cu privire la o temă:  Formulează o opinie despre creație versus vis, Opinie despre influența mediului asupra unei persoane, Formulează o opinie despre rolul confesiunii, Formulează o opinie despre călătorii, Formulează o opinie despre critici,  Formulează o opinie despre scriitori, Formulează o opinie despre importanța locurilor tradiționale, Formulează o opinie cu privire la importanța prieteniei, Formulează o opinie cu privire la un text memorialistic, Formulează o opine despre importanța istoriei, Formulează o opine despre iubirea la adolescenți, Formulează o opine despre importanța lecturii.
 
Elevii constănțeni susțin că subiectele au fost ușoare. „Credeam că va fi mai greu, dar a fost bine“, ne-a declarat o elevă de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“.

Un alt elev de la aceeași unitate școlară ne-a povestit că la al doilea subiect a  vorbit despre frică.

„Nu m-am așteptat să fie atât de simplu. Am primit un text necunoscut cu mai multe cerințe. La al doilea subiect am vorbit despre importanța lecturii“, ne-a destăinut un tânăr de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații.





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii