Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului verifică motivele şi condiţiile transferului lui Ridzi de la Gherla la Jilava

ro

04 Mar, 2015 16:35 1411 Marime text
Avocatul Poporului face o anchetă la Secţia exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla şi la Spitalul Penitenciar Jilava, verificările urmând să stabilească dacă au fost încălcate drepturile Monicăi Iacob Ridzi, dar şi motivele şi condiţiile de transfer ale fostului ministru al Tineretului.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă la cele două penitenciare cu privire la posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătăţii în cazul Monicăi Iacob Ridzi.

„În cadrul cercetărilor vor fi verificate motivele şi condiţiile de transfer la Spitalul Penitenciar Jilava, condiţiile de detenţie la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla şi la Spitalul Penitenciar Jilava şi va avea loc o discuţie cu persoana privată de libertate", potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Potrivit sursei citate, ancheta a fost iniţiată după ce în presă au apărut informaţii referitoare la condiţiile de detenţie ale fostului ministru al Tineretului şi Sportului în Penitenciarul Gherla şi modul în care ea a fost transportată de la această unitate de detenţie la Spitalul Penitenciar Jilava.

„În articolul intitulat «Monica Iacob Ridzi mutată de la Gherla la Jilava», publicat pe site-ul ziuadecj.realitatea.net în data de 3 martie 2015 s-a relatat despre condiţiile de transport ale deţinutei, care ar fi fost improprii, incompatibile cu afecţiunile de care suferă persoana în cauză. Potrivit relatărilor din presă, în ciuda faptului că ar fi fost solicitată acordarea unei ambulanţe în vederea transportului, persoana privată de libertate ar fi fost transportată cu duba poliţiei pe o distanţă considerabilă, în condiţiile în care «imunitatea ei este foarte scăzută şi orice bacterie poate fi fatală»", precizează Avocatul Poporului.


Sursa: ziare.com
Sursa foto:ampress.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii