Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie pentru Italia. Sunt prognozate fenomene meteorologice intense

ro

11 Dec, 2017 22:57 1694 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că Serviciul de Protecție Civilă italian a anunțat, pentru zilele de 11 și 12 decembrie, cod roșu cu pericol de inundații în regiunile Liguria și Toscana și cod portocaliu pentru anumite zone din regiunile Emilia-Romagna și Piemonte.

Conform MAE, condiții meteorologice severe cu vânturi puternice, temperaturi scăzute și precipitații abundente, inclusiv sub formă de ninsoare, sunt prezente pe întreg teritoriul țării, afectând circulația rutieră și mersul trenurilor, îndeosebi în nordul Italiei și conexiunile maritime cu insulele Sicilia și Sardinia. În zonele alpine din regiunile Piemonte, Trentino Alto Adige și Friuli Venezia Giulia, există riscul producerii de avalanșe.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii și la condițiile de circulație, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, al Serviciului Național de Prognoză a Ninsorilor și a Avalanșelor: http://www.meteomont.gov.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it<http://www.protezionecivile.gov.it/>.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Italia: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/%20/o%20www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii