Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Manifestaţie LGBT neautorizată la Istanbul

ro

24 Jun, 2016 23:57 1569 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Turcia că, duminică, 26 iunie, este preconizat să se desfăşoare, la Istanbul, în zona Bulevardului Istiklal  - Taksim, marşul anual al comunităţii LGBT, acţiune care nu a primit aprobarea desfăşurării din partea guvernatorului provinciei Istanbul, deşi pe rețelele de socializare locale au apărut numeroase apeluri de participare la eveniment, fapt ce va determina intervenţia în forţă a autorităţilor, pentru dispersarea manifestanţilor.

Zonele cu risc sporit de apariție a unor manifestații sunt Piața Taksim, cu străzile adiacente, şi bulevardul Istiklal din Istanbul. Se recomandă pentru turiștii care se vor afla, în data de 26 iunie 2016, în zona bulevardului Istiklal să manifeste prudenţă, pe fondul posibilității apariției de manifestări spontane şi să se delimiteze de orice acțiune de protest.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii