Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție! Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se circulă îngreunat

ro

26 Dec, 2015 07:50 1947 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe drumurile care tranzitează judeţele Alba, Brăila, Bihor, Ialomiţa, Caraş - Severin, Călăraşi, Iaşi, Vaslui şi Iaşi se semnalează ceaţă, care variază ca şi densitate.

Din acestă cauză, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, şi local, sub 50 de metri.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 12 şi 193, se circulă îngreunat din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Ceaţă se semnalează şi pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, şi din această cauză, vizibilitatea este între 150 şi 200 de metri, cu carosabil umed.

În judeţul Iaşi, pe principalele artere de circulaţie, ceaţa a redus vizibilitatea sub 200 de metri şi pe unele porţiuni, izolat, sub 50 de metri. Cel mai greuu se circulă pe DE583 Iaşi – Podul Iloaiei, vizibilitatea este sub 50-100 de metri şi pe DN28 Iaşi- Răducăneni vizibilitatea este sub 50 de metri.

Pentru a preveni producearea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc, şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Luminile de ceaţă trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii