Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestul la domiciliu ar putea fi declarat neconstituțional

ro

15 Jun, 2014 18:45 1839 Marime text
Judecătorii Curţii Constituționale trebuie să ia o decizie în privința prevederilor Noului Cod de Procedură Penală referitoare la arestul la domiciliu. DNA susține că acestea sunt neconstituționale și discriminatorii.

Potrivit Evenimentul Zilei, Curtea de Apel București a dispus, pe 11 iunie, sesizarea Curții cu privire la o excepție ridicată de un procuror DNA în dosarul afaceristului Gruia Stoica. DNA afirmă că în cazul în care inculpatul arestat la domiciliu va fi condamnat, nu este normal ca zilele petrecute de acesta acasă să fie echivalate ca și cum ar fi stat în pușcărie.

Articolul 399 din Codul de procedură penală face trimitere la „Dispoziţiile cu privire la măsurile preventive”, iar la alineatul 9 se arată: „Durata măsurii arestului la domiciliu se deduce din pedeapsa aplicată prin echivalarea unei zile de arest preventiv la domiciliu cu o zi din pedeapsă.”

Potrivit unor surse judiciare invocate de EVZ, procurorii DNA au explicat în sala de judecată că această prevedere ar duce la un tratament discriminatoriu față de alți acuzați care sunt judecați în stare de arest preventiv.

La această dată sunt judecați în stare de arest la domiciliu: afaceristul Nelu Iordache, fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, dar și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD), scrie EVZ.

Sursă foto: imobiliare.topestate.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii