Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Dezbatere aprinsă pentru PUZ-ul iniţiat de patronul magazinului de mobilă Ruana (galerie foto)

ro

21 Oct, 2016 10:11 3549 Marime text
În aceste momente, are loc o dezbatere publică la sediul Primăriei municipiului Constanţa, organizată în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Hortensiei şi strada Dobrilă Eugeniu. În această zonă, iniţiatorul PUZ-ului, Cristian-Nicolae Nicola, intenţionează să ridice un imobil S+P+8 etaje.
 
Amintim că publicul a fost invitat să transmită observaţii şi propuneri asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei Constanţa până pe 28 octombrie.  

În jur de 20 de constănţeni sunt prezenţi la dezbatere. Terenul este proprietate privată.De menţionat că oamenii sunt supăraţi de această iniţiativă de a ridica un imobil S+P+8 etaje.  

UPDATE 3, ora 10.52

Din partea Primăriei Constanţa, la dezbaterea publică, sunt prezenţi Simina Stăiculescu, inspector Birou Strategii Urbane, Cristina Stamat, inspector Biroul Strategii Urbane, iar din partea iniţiatorilor PUZ-ului, arhitectul Nicolae Cristian Marin.

Oamenii se întreabă pe unde vor intra utilajele dacă se va demara construcţia.

UPDATE 2, ora 10.43

Blocurile afectate de noul imobil sunt C4 şi G6 care au câte zece etaje, între ele ar urma să fie ridicat blocul de opt etaje.


„Terenul a fost vândul ilegal. Cine a vândut terenul? Vom merge la DNA”, spun cei prezenţi.


Cel mai afectat este blocul G5. „Vom rămâne fără soare”, spune preşedintele Asociaţiei 72.

Şi preşedintele Asociaţiei 70 a luat cuvântul. Acesta a întrebat de ce nu au fost anunţaţi atunci când a avut loc retrocedarea terenului. 

De asemenea, cei prezenţi spun că nu au destule grădiniţe şi şcoli, dar nici locuri de parcare suficiente. 

„Se va întâmpla ceea ce se întâmplă peste tot. Se anunţă că blocul va avea un anumit număr de apartamente, apoi acestea devin mai multe. Evident, că se măreşte şi numărul de maşini. Unde vor fi parcate?”, se spune în cadrul dezbaterii.

UPDATE 1, ora 10.27

Paul Ionescu, preşedintele Asociaţiei 72 din Tomis Nord spune că spaţiile dintre blocuri sunt comunitare.

„Cine a vândut acest teren? Acest bloc va obstrucţiona accesul ISU, al ambulanţei. Nu sunt locuri de parcare.”


De asemenea, un locatar din blocul vecin spune că vor rămâne fără lumină mai multe apartamente. „Va trebuie să vindem apartamentele şi să plecăm”, spune Radu Danaricu, membru în comitetul executiv al Asociaţiei de Proprietari 72.

În sală sunt şi reprezentanţi ai Asociaţiei Verde Urban. De menţionat că un locatar din zonă, Viorel Frângu, spune că se va ajunge la proces.

Dezbaterea a devenit din ce în ce mai aprinsă. Cei prezenţi spun că valoarea apartamentelor lor va scădea din cauza acestui imobil.

Citeşte şi Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de patronul magazinului de mobilă Ruana
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii