Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblul „Delikanlılar” a participat la un festival important din Istanbul

ro

02 Sep, 2015 15:41 1397 Marime text
Ansamblul folcloric „Delikanlıar” aparţinând Uniunii Democrate Turce din România a participat în perioada 29 august-1 septembrie la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans de la Istanbul, organizat de Asociaţia Folclorică „Boğaziçi”.
 
 
 
Festivalul a reunit participanţi din: România,  Bulgaria, Grecia, Georgia, Tatarstan, Kîrgîzstan şi ţara gazdă, Turcia.
 
Ansamblul folcloric „Delikanlılar” a urcat pe scena Festivalului Internaţional de Dans de la Istanbul în data de 30 august şi a fost singura formaţie care a reprezentat România.
 
Tinerii componenţi ai ansamblului au prezentat o suită de dansuri populare româneşti: geampara, ofiţereasca, o horă moldovenească şi un joc din zona Făgăraşului dar şi dansuri tradiţionale ale turcilor dobrogeni. Ansamblul folcloric „Delikanlılar” a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.
 
 
Coregraful  ansamblului, Derya Amet a declarat: „a fost o premieră pentru ansamblul „Delikanlıar”  să prezinte dansuri populare româneşti doarece repertoriul nostru cuprinde numai dansuri tradiţionale turceşti. Am reuşit în timpul record de trei zile, să învăţăm dansuri din 3 regiuni geografice ale României pentru care am primit ropote de aplauze. Prin participarea noastră la acest festival  am demonstrat încă o dată că etnicii turci din Dobrogea reprezintă o punte de legătură între România şi Turcia.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii