Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANRE – Regulament privind racordarea la sistemul de transport a gazelor naturale (document)

ro

16 Oct, 2016 15:57 2348 Marime text
Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a realizat un nou regulament, momentan în stadiul de proiect, cu privire la racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Aşadar, în concordanță cu procesul de actualizare şi revizuire a cadrului de reglementare în domeniul gazelor naturale și pentru respectarea principiilor privind transparența decizională, ANRE supune consultării publice prezentul proiect de Regulament: „Prezentul proiect de act normativ stabilește etapele şi condițiile privind racordarea solicitanților la sistemul de transport a gazelor naturale printr-un proces unitar, transparent și nediscriminatoriu si se aplică relaţiilor dintre operatorii economici titulari ai licenței de operare. Opiniile, propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ publicat se transmit, prin e-mail, la adresa: darag@anre.ro, sistematizate în cadrul unui fișier în format word, conținând un tabel, având pe coloane: nr. crt., text inițial, text propus, motivație. Termenul de transmitere a opiniilor, propunerilor și observațiilor este 30 de zile calendaristice de la data publicării pe site a proiectului de regulament”, se precizează pe site-ul ANRE.
 
Conform proiectului, distribuitorul de gaze are la dispoziție 30 de zile pentru a da un răspuns la cererea de racordare, termen care curge de la momentul în care solicitantul a depus documentația completă. Dacă solicitantul nu depune toate actele, distribuitorul trebuie să îi comunice în maximum 30 de zile ce mai are de adus, iar solicitantul are obligația să completeze documentația îm maximum  30 de zile de când a fost anunțat. Dacă distribuitorul va da un răspuns pozitiv la cerere, va emite un acord tehnic de racordare (ATR), cu soluția tehnică, și care include și costurile necesare racordării. Dacă va da un răsouns negativ, el trebuie argumentat și trebuie să conțină și solușiile tehnice pe care distribuitorul trebuie să le găsească pentru a racorda ulterior solicitantul la rețeaua de gaze. În termen de 30 de zile de la emiterea ATR, se încheie contractul de racordare la rețeaua de distribuție a gazelor naturale între distribuitor și solicitant. În termen de cinci zile de la semnarea contractului trebuie plătit tariful de racordare. Realizarea propriu zisă a racordării și punerea în funcțiune a instalației se realizează în termen de maximum 30 de zile de la momentul obținerii autorizației de construire a instalației, de la autoritățile locale.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii