Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetele se extind Noi acuzații de corupție în dosarul celor patru judecători

ro

23 May, 2014 16:54 2757 Marime text
Cazul celor patru judecători de la Tribunalul București arestaţi pentru mită a declanşat „un val” de denunţuri şi autodenunţuri la DNA, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, potrivit cărora, în ultimele zile, mai mulţi practicieni în insolvenţă şi lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de corupţie.

Unul dintre practicienii în insolvenţă audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dezvăluit că i-ar fi oferit un ceas de 2.000 de euro unuia dintre magistraţii arestaţi.

Anchetele ar putea să se extindă și să privească și alți judecători de la Tribunalul București. Sursele citate de Mediafax susțin că este „foarte probabil” în faţa anchetatorilor să ajungă şi alţi judecători de la TB.

Amintim că judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii luate marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Cei patru au atacat decizia la instanţa supremă, contestaţia fiind judecată astăzi, scrie Mediafax.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Să nu uităm și că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, în dosarul celor patru judecători. Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi, notează Mediafax.

Sursă foto: avocatura.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii