Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amplasarea scutului SUA în România, denunțată de Rusia

ro

11 Jun, 2015 21:29 1163 Marime text
 
Rusia denunţă planurile Statelor Unite de a staţiona în România şi Polonia sisteme de rachete cu lansare verticală drept o „încălcare directă a Tratatului INF", informează B1 TV.

Reacția Mosovei vine ca urmare a acuzațiilor lansate de Washington potrivit cărora Rusia nu-şi respectă angajamentele cu privire la controlul armamentului, neproliferarea şi dezarmarea.

Ministerul rus de Externe se declară foarte îngrijorat de „planurile Statelor Unite de a desfăşura în România şi Polonia sisteme (de rachete) cu lansare verticală, capabile (în opinia sa) să lanseze interceptori de rachete Standard-3 (SM-3) şi rachete de croazieră cu rază medie de acţiune (de tip) Tomahawk".

„Desfăşurarea lor va reprezenta o încălcare directă a Tratatului INF", subliniază Moscova.

„În plus se ridică întrebări precum de ce folosesc Statele Unite, în testarea armelor lor de apărare antirachetă, ţinte care au parametri similari celor ai rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune", se întreabă ministerul, răspunzând că "există motive să se creadă că în acest fel Statele Unite ar putea să testeze un număr de aspecte privind producerea şi folosirea în luptă a rachetelor balistice interzise" de tratat.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii