Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ametist gigant şi o colecţie de Acvamarine, vedetele Mineral Expo, în Mamaia

ro

07 Aug, 2014 17:16 4916 Marime text
Mineral Expo organizează un eveniment de excepţie, între 14 şi 17 august, la Pavilionul Expoziţional, pentru iubitorii de cristale, bijuterii şi pietre semiprețioase. Aflată la a patra ediție în Mamaia, expoziția, devenită cea mai mare de acest gen din România aduce în prim plan două cristale spectaculoase: Ametistul și Acvamarinul.
 
O geodă de ametist de peste 400 de kilograme va fi expusă în holul Pavilionului Expozițional. Descoperită în august 2011 în mina Tres Cerros de Santiño din Artigas, Republica Orientală a Uruguayului, geoda uimește prin dimesiunile sale. Cuprinzând  culori de la mov închis până la violet lavanda, ametistul, nestemată prețuită încă din anul 3.000 î.Hr. este cunoscut pentru latura sa metafizică, legenda spunând că zeul Bachus a turnat vin pe o nimfă care era transformată în cristal, cristalul devenind violet.
 
Tot în cadrul Mineral Expo Mamaia 2014 va fi prezentată și o colecție unică de șapte Acvamarine aduse din Pakistan, care însumează peste 500 de karate. Trei dintre acestea sunt fațetate, restul fiind cristale în formă brută. Cristaloterapeuții susțin că forța  acvamarinului crește atunci când se afla sub apă, iar în antichitate marinarii îl purtau pentru a fi feriţi de înec și aduşi în siguranță acasă din călătorii.
 
Expoziția cu vânzare beneficiază de intrare gratuită și este deschisă publicului  între 14 și 17 august 2014, orele 11,00-21,00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii