Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu exclude varianta unui guvern de uniune naţională

ro

04 Sep, 2015 17:12 1257 Marime text
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, astăzi, că exclude posibilitatea creării unui guvern de uniune națională.

„Nu s-a pus problema de așa ceva, exclud o asemenea variantă (n.r. guvern de uniune națională). (...) Eu îmi doresc să văd că la masa discuțiilor mai devreme sau mai târziu vom ajunge la o deblocare a situației, pentru că în momentul acesta încercăm un dialog. Mi-aș dori să putem să-l purtăm pe teme de interes public, vorbim de legea salarizării în domeniul bugetar, infrastructură", a spus Alina Gorghiu la Școala Politică a Tineretului Național Liberal, care se desfășoară la Eforie Nord.

Ea a motivat că „izolarea" premierului Victor Ponta a creat mediul propice pentru dialogul cu PSD.

„Nu știu dacă lucrurile vor merge în direcția pe care noi, cei din PNL, ne-o dorim, dar vestea bună este că izolarea premierului și a populismului de care a dat dovadă în ultima vreme a creat mediul propice pentru consultări și dialog", a spus Gorghiu, scrie agerpres.

Și Vasile Blaga a exclus posibilitatea realizării unui guvern de uniune națională. El a spus că anumite teme de interes național trebuie discutate între Putere și Opoziție.

„Tipul de consens de tip idilescian, Opoziția să tacă, nu ar fi sănătos pentru viața politică românească. Există puncte de vedere de stânga și de dreapta. Trebuie să existe o concurență în viața politică. Asta nu înseamnă că trebui să ne înjurăm și trebuie neapărat să facem din orice o temă de măcel politic. Nu, dar consens, consens, concurență, concurență", a adăugat Blaga.

El a subliniat că „principalul dușman al PNL este PSD, indiferent cine îl conduce".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii