Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alin Cocoş a cerut instanţei să meargă în străinătate la meciuri. Ce răspuns a primit?

ro

20 Aug, 2015 17:04 2167 Marime text
 
Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut astăzi contestaţiile făcute de Alina Bica şi Alin Cocoş împotriva deciziei prin care le-au fost menţinute măsurile preventive. Concret, la termenul de astăzi, Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, a cerut judecătorilor să i se modifice controlul judiciar şi să fie lăsat să părăsească ţara pentru a putea asista la meciurile de fotbal ale echipei sale preferate româneşti, spunând că magistraţii ar trebui să fie înţelegători în condiţiile în care şi el a jucat fotbal.
La rândul său, Alina Bica le-a cerut judecătorilor revocarea controlului judiciar pentru a se putea angaja. Ea a arătat că, de când a fost declanşată ancheta pe numele ei, ea nu a mai putut munci şi că în acest fel nu se poate întreţine. După deliberări, completul de cinci judecători a respins solicitările lor, astfel că ei rămân cu măsurile preventive stabilite iniţial. Decizia de astăzi a instanţei supreme este definitivă.
În dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.
Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote parţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi din Snagov. Anchetatorii susţin că, pentru a ascunde provenienţa acestui teren, Ionuţ Mihăilescu, împreună cu Alin Cocoş, ar fi generat şi intermediat "tranzacţii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relaţii cu prieteni şi membrii de familie".


sursa foto: stiri.rol.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii