Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio capsule de cafea, apă îmbuteliată sau mersul cu maşina!

ro

20 Feb, 2016 15:50 2376 Marime text
 
O primărie nemţească a elaborat un ghid inedit ce conține 150 de pagini ce expun detaliat standardele ecologice care trebuie adoptate de toate serviciile din oraş, în materie de achiziţie de aparate, sisteme de iluminaţie interioară şi exterioară, articole de igienă, echipamente informatice pentru birouri şi modul de utilizare a mijloacelor de transport. Administraţia locală şi-a fixat drept obiectiv să devină „un model” în materie de gestiune ecologică a aprovizionării şi pieţelor publice.
  
De exemplu, de acum înainte, în oraşul-port Hamburg nu va mai fi servită cafea în capsule şi nici apă sau bere îmbuteliată în ambalaje de plastic. Iar curăţenia se va face doar cu detergenţi fără clor.
 
Ghidul recomandă alternative pentru maşinile în funcţiune, punând la dispoziţia agenţilor din localitate flote de biciclete sau abonamente pentru transportul în comun. Importanţa acestei decizii este considerabilă, având în vedere că Hamburgul are 1,8 milioane de locuitori şi este al doilea centru urban din Germania, după Berlin. În plus, este oraşul cel mai bogat din ţară, generând anual o avere de 103 miliarde de euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii