Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi de prevenţie a înşelăciunilor prin metoda „Accidentul”

ro

31 Jan, 2017 10:26 1589 Marime text


În zilele de 30 și 31.01.2017, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor 2 și 3 Poliţie Constanţa, au desfășurat activităţi informativ-preventive pe raza de competență, temele abordate de polițiști fiind pregătirea antiinfracțională a persoanelor de vârsta a III-a și conștientizarea posibilităților de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ,,Accidentul”.

 Activităţile s-au desfăşurat la Asociaţiile de Proprietari, precum şi în zonele Aleea Topolog, cartier Inel II, Piaţa Cireşica, bulevardele Tomis și Ferdinand din Constanţa, poliţiştii discutând şi oferind sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor, acordând atenţie deosebită persoanelor de vârsta a III-a, în cazul infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „Accidentul” şi a furturilor din locuinţe.

Scopul acestor campanii de prevenire constă în informarea cetățenilor cu privire la măsurile de siguranță personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune precum și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului prin oferirea unor sfaturi și recomandări preventive în vederea prevenirii victimizării cetățenilor.

Seria activităților va continua în conformitate cu programele, proiectele și campaniile de prevenire a criminalității aflate în derulare, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.
 
 Recomandări ale poliţiştilor constănţeni
              
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere”, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii