Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de conștientizare a elevilor din Poarta Albă

ro

28 May, 2016 14:18 1890 Marime text
70 de elevi de gimnaziu și 40 de elevi de liceu au primit, ieri, vizita reprezentanților Asociației Telefonul Copilului și a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), care i-au implicat în activitățile de prevenire din cadrul proiectului „Tu poți face diferența între o copilărie furată și o copilărie salvată!”.

Activitatea a fost coordonată de către Mandache Lavinia, reprezentanta Asociației Telefonul Copilului și susținută de către aceasta, Mocanu -Apostu Geta, profesor psiholog și Popa Mariana, profesor inginer. La acțiune a mai participat Agent șef adjunct Ipate Iulian, reprezentantul poliției locale Poarta Albă.

Elevii au descoperit care sunt formele traficului de minori și s-au implicat activ în jocurile de rol propuse de reprezentanta Agenției Telefonul Copilului, fiind apoi stimulați să creioneze profilul atitudinal și fizic al traficantului dar și al victimei, activități propuse de către cadrele didactice ale colegiului. Minorii prezenți la eveniment au conștientizat importanța expunerii datelor personale pe rețelele de socializare cât și necesitatea de a acorda atenție evenimentelor de viață care îi pot transforma în victime ale traficului de minori.

La finalul activității, elevii au primit materiale didactice cu informații specifice proiectului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii