Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Accident feroviar la Brăneşti, pe linia Bucureşti-Constanţa. Patru persoane decedate

ro

17 Aug, 2017 11:09 9352 Marime text
Trei copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, şi o femeie au fost găsiţi morţi pe calea ferată în localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov.

Circulaţia feroviară Bucureşti-Constanţa este blocată de două ore.

Patru persoane, între care trei minori, au fost lovite de un tren InterRegio, care circula cu 160km/h, în halta Brănești de pe linia de cale ferată București-Constanța. Toți cei patru au decedat. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 10:00 de o persoană care a văzut trupurile persoanelor decedate.

Mai întâi a fost descoperită o minoră lovită de tren, iar ulterior, în spatele trenului, la 500-600 de metri, au fost găsite alte trei persoane decedate, o femeie și doi copii.  

Autoritățile fac cercetări pentru identificarea persoanelor și stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.
Polițiștii iau în calcul varianta ca cei patru să fi traversat linia ferată fără să se asigure.

Circulația pe acel tronson de cale ferată este blocată, astfel călătorii nu pot fi preluaţi cu alte garnituri de tren.

Potrivit Centrul INFOTRAFIC, traficul feroviar între localitățile Bucureşti și Constanţa este întrerupt la kilometrul 406+800 de metri, la kilometrul feroviar 26+800 de metri, în zona localității Brăneşti (județul Ilfov).

Firul 1 de circulaţie este închis până la finalizarea cercetărilor, iar trenul a rămas pe linie, circulaţia feroviară efectuându-se pe firul 2 cu restricţie de viteză.

UPDATE: 

Trenul implicat în teribilul accident ferovoar din Halta Brănești în care au murit trei copii și mama lor care ar fi fost însărcinată a ajuns în această după amiază în Gara Constanța. Mecanicul locomotivei a fost marcat de tragedie și a povestit cu voce tremurată și cu ochii în lacrimi cum s-a petrecut tragedia: .


“A luat copilașii în brațe și s-a aruncat în fața trenului. Bineînțeles că am claxonat. Au ieșit din pădure direct în fața mea. Pe unul îl ținea în brațe, e altul de mână și fetița mai mare, în față. Și s-au aruncat cu toți în fața mașinii. I-a târât mama lor. Asemenea nenorociri s-au mai întâmplat și o să se mai întâmple, dar așa ceva, niciodată. Am 28 de ani de când lucrez în CFR dar așa ceva, nu” - a declarat Nicușor Dragnea. 


La rândul său, controlorul de tren Ion Bârcă, spune că deși au trecut prin groaznicul accident, conductorul nu a fost schimbat, trenul fiind adus la Constanța, în siguranță, tot de mecanicul Nicușor Dranea, “pentru că a fost considerat apt”. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii