Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost inaugurat un nou punct SMURD

ro

17 Jan, 2015 14:06 1421 Marime text
Un nou punct SMURD a fost inaugurat, astăzi, în localitatea Acăţari, din judeţul Mureş, fiind deschis acolo pentru ca echipajul să poată interveni rapid în cazul accidentelor care se produc frecvent pe drumul dintre Sighişoara şi Târgu Mureş, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Punctul SMURD de la Acăţari este al treilea de acest tip care a fost deschis în ţară de la începutul acestui an, după cele din judeţele Satu Mare şi Sibiu.

Având în responsabilitate o zonă de aproximativ 15 - 20 km, echipajul de la Acăţari este al 12-lea echipaj SMURD din judeţul Mureş, subordonându-se operativ Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Mureş.

Spaţiile destinate punctului de lucru de la Acăţari sunt puse la dispoziţie de primărie, care suportă toate cheltuielile legate de utilităţi. Cei 14 paramedici, voluntari civili, au urmat cursuri de pregătire la Centrul pentru formare în descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat din Târgu Mureş.

Ambulanţa a fost achiziţionată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional - POR, cheltuielile legate de întreţinere, combustibilul şi materialele sanitare fiind asigurate de Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş.

Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii