Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost deschisă o linie telefonică gratuită pentru consilierea și sprijinirea vârstnicilor

ro

10 Nov, 2015 15:26 1263 Marime text
Fundaţia Principesa Margareta a deschis o linie telefonică pentru consilierea şi sprijinirea vârstnicilor, în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu Fundația Vodafone România și finanțat prin programul Mobile for Good cu suma de 68.500 de euro..
"Telefonul vârstnicului" poate fi apelat gratuit la 0800.460.001 de către orice persoană în vârstă care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau emoțional sau care vrea să reclame abuzuri, apelurile fiind preluate de operatori specializați în asistență socială. Conform unui studiu realizat recent de GFK pentru Fundația Principesa Margareta a României, aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt astăzi afectați de singurătate.
Același studiu arată că situația financiară precară, problemele de sănătate, dependență de ceilalți, sentimentul de inutilitate și de singurătate, precum și lipsa interlocutorilor, sunt cele cinci probleme principale cu care se confruntă vârstnicii din România. Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită și confidențială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic și emoțional. Inițiatorii precizează că la numărul de telefon 0800.460.001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate de operatorii specializați în asistență socială. Numărul poate fi apelat de luni până vineri, între orele 08.00 și 20.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii