Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost ales câştigătorul concursului „Doodle 4 Google”, ediţia a VII-a

ro

09 Jun, 2014 11:59 3347 Marime text
Din 100.000 de propuneri, 250 de finalişti, 50 de câştigători din fiecare stat şi cinci câştigători din grupurile pe categorii de varstă, Google a numit-o, astăzi, pe Audrey Zhang, în vârstă de 11 ani, câştigătoarea competiţiei anuale „Doodle 4 Google”, ediţia a VII-a.
Concursul, deschis tuturor elevilor din Statele Unite, a avut drept temă „Dacă aş putea inventa un singur lucru care ar face lumea un loc mai bun”.
Audrey Zhang, originară din New York, a obţinut o bursă de studii în valoare de 30.000 de dolari şi o bursă pentru a îmbunătăţii tehnologia din şcoala ei, în valoare de 50.000 de dolari. Datorită invenţiei lui Audrey, un purificator de apă, Google.org a donat, în numele ei, 20.000 de dolari pentru o cauza nobilă, şi anume, furnizarea de apă curată pentru Şcolile din Bangladesh.
După câştigarea competiţiei, Audrey Zhang declara că „Pentru a face lumea un loc mai bun, am inventat un purificator de apă. Acesta preia apa murdară şi poluată din râuri, lacuri, oceane şi o transformă în apă curată, sigură şi sanitară, iar atunci când oamenii şi animalele vor bea apa, vor trăi o viaţă mai sănătoasă”.
Acest doodle, creat de Audrey, a fost doar unul dintre multele contribuţii uimitoare realizate de copii pentru competiţia „Doodle 4 Google”, care reprezintă, printre altele, curiozitate, creativitate, imaginaţie şi inovaţie.
Iasmina Răceanu este eleva care a câştigat, în 2012, concursul Doodle 4 Google România, când 10.000 de copii au participat cu desene. Logo-ul creat de Iasmina a fost afişat pe 1 decembrie 2012. 

Sursa foto: google.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii