Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de oameni au murit de gripă în România. Cei mai mulţi nu erau vaccinaţi

ro

05 Mar, 2016 17:04 1726 Marime text
 
Nu mai puţin de 50 de români şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. De asemenea, au fost raportate peste 94.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute în ultima săptămână a lunii februarie, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Infecţioase. Cel puţin 41 dintre cei care au murit nu erau vaccinaţi.
 
Activitatea gripală evoluează cu intensitate medie, cu extindere regională în zona sudică (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa, Argeş), cu focare sau cazuri sporadice în unele judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind uşor mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi încadrându-se în intervalul aşteptat.
 
Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 50, din care 47 cu A(H1) sezonier şi trei cu AH3.
 
Distribuţia deceselor pe grupe de vărstă arată astfel: trei decese la persoane 0-1 ani, 18 decese la persoane de 15-49 ani, 21 la 50-64 ani şi opt la persoane de peste 65 ani. Datele mai arată că 35 dintre victime sunt bărbaţi şi 13 femei, iar 44 din persoanele decedate (88%) au avut condiţii medicale pre-existente. De asemenea, 41 dintre victime nu erau vaccinate împotriva gripei sezoniere.  

Citeşte şi Doi constănţeni şi-au pierdut viaţa din cauza virusului gripal
 
Distribuţia deceselor după judeţul de apartenenţă a cazului este următoarea: şapte victime din Argeş, 17 din Bucureşti, şase din Cluj, două din Constanţa, una din Dâmboviţa, una din Galaţi, două din Hunedoara, una din Ilfov, una din Iaşi, una din Mureş, una din Olt, şase din Prahova, una din Sibiu, una din Suceava, una din Teleorman şi o persoană din Vaslui.
 
Sursa foto: stopgripa.ro    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii