Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA 43 de condamnaţi în luna aprilie în dosare instrumentate de procurorii anticorupţie

ro

15 May, 2015 14:08 1565 Marime text
 
În cursul lunii aprilie 2015, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 23 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați  43 de inculpați, dintre care: 1 preşedinte consiliu judeţean, 1 judecător, 1 procuror, 1 grefier, 2 avocaţi, 2 primari, 2 viceprimari, 1 preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor  din cadrul Federaţiei Române de Fotbal , 1 adjunct  al şefului  unui Inspectorat Școlar Județean ş.a. 
Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 43 de inculpaţi sunt cuprinse între 7 ani închisoare şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei.
 
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”. 
 
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. 
În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii