Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 56% dintre cititorii ZIUA de Constanţa, mulţumiţi de România „decadei Traian Băsescu“

ro

05 Jan, 2015 00:00 2612 Marime text
 
21.12.2014. Aceasta a fost ziua în care Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni după zece ani de mandat. Ziua în care I-a predat ştafeta lui Klaus Iohannis. Au fost zece ani în care, ne place sau nu, România  condusă de Traian Băsescu a cunoscut perioade de criză economică, şi de crize politice; un deceniu în care preşedintele şi aliaţii sau adversarii săi au pendulat între dramă şi comedie.

Au fost, probabil, cei mai zbuciumaţi ani ai României postdecembriste în care Trian Băsescu a avut parte şi de două exiluri forţate de la Cotroceni: primăvara lui 2007 şi în 2012. Şeful statului nu a avut o relaţie armonioasă nici cu parlamentarii, care l-au vrut demis, dar nici cu premierii care s-au succedat în ultimii zece ani, cu excepţia lui Emil Boc. Au fost fapte pentru care românii nu l-au putut ierta – precum tăierea salariilor bugetarilor cu 25%, dar au fost şi izbânde memorabile, precum eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Iraq. Lista este cu siguranţă mult mai lungă şi într-o parte şi în cealaltă.
 
În contextul plecării sale de la conducerea ţării în urmă cu două săptămâni, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie, în care îi invitam pe cititorii noştri să ne spună opinia lor despre mandatul lui Traian Băsescu. 
La întrebarea „sunteţi mulţumiţi de activitatea lui Triana Băsescu în cei zece ani de mandat la Cotroceni?“ au răspuns 1.180 de persoane. Cei mai mulţi – 56% admit că sunt satisfăcuţi de activitatea lui Traian Băsescu în anii în care s-a aflat la conducerea ţării, în timp ce restul – 44% au considerat că mandatele fostului şef de stat nu au fost pe măsura aşteptărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii