Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzica Mării, o sculptură între clădiri

ro

22 May, 2011 18:28 2480 Marime text

muzica-marii-2.jpgDaca ati citit documentul cu monumentele din Constanta sau ati pus mana pe cartea Constanta, primul pas in lunga ta calatorie, stiti si de "Muzica Marii" o sculptura realizata de Olga Porumbaru in anul 1971. Sculptura este amplasata in dreptul hotelului Aurora, spre faleza.

Am trecut zilele trecute prin zona si am observat-o, cu greu. De ce cu greu ? Pentru ca in jurul ei s-a construit o gramada. De pe faleza nu prea se mai vede, doar doar sa treci cumva pe langa ea si sa-ti sara in ochi.

De remarcat faptul ca nu s-a daramat, dar nici nu s-a tinut cont de ea si de valoarea ei. Bine, nu este o sculptura a lui Brancusi, dar totusi. Este un monument al orasului si in loc sa-l punem in valoare, noi ne batem joc. Nu noi direct, ci autoritatile care dau autorizatii de constructie fara sa se gandeasca si alte alte lucruri in afara de banii pe care-i primesc.

Si cel mai rau imi pare ca ieri am observat prin Mamaia o gramada de turisti nemti care vin pe litoralul nostru si vad doar cladiri construite fara noima, ospatari care vor sa ia si pielea de pe ei si asa mai departe. Cum sa te mai intorci ?

http://www.constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii