Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Ce candidaturi au fost respinse BEJ decide astăzi dacă admite sau nu listele la alegerile parlamentare

ro

28 Oct, 2016 13:50 2819 Marime text
Astăzi, la ora 14.00, BEJ se întruneşte în şedinţă pentru a lua în discuţie admiterea sau respingerea candidaturilor depuse de partidele politice, alianţele electorale sau candidaţii independenţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ, George Marius Cojocaru.
 
Ieri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare, la Constanţa au depus candidaturi 12 formaţiuni politice şi doi candidaţi independenţi.
 
BEJ este condus de magistratul Adrian Oprea şi locţiitor magistratul Dumitra Cornelia. 

UPDATE 1, ora 14.32

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ, George Marius Cojocaru, în urma şedinţei care tocmai s-a încheiat, lista Partidului Alternativa Naţională 2016 a fost respinsă deocarece nu au depus liste de susţinători în condiţii legale. Totodată, cei 9 membri ai BEJ au respins şi candidatura unui reprezentant UDMR pentru Senatul României deoarece acesta are sub 33 de ani, iar legea spune că cei care doresc să devină senatori trebuie să aibă cel puţin această vârstă. Urmare a deciziei BEJ, în cursa pentru alegerile parlamentare, la Constanţa candidează reprezentanţi ai 11 formaţiuni şi doi candidaţi independenţi.

Din această noapte de la orta 00.00, timp de 48 de ore, începe perioada de contestaţii a candidaturilor din partea publicului larg şi apoi urmează alte 48 de ore pentru soluţionarea contestaţiilor, urmând ca după această perioadă candidaturile pentru alegerile parlamentare să rămână definitive. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii