Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micul pianist

ro

07 Jun, 2014 11:40 1609 Marime text
Competiția muzicală Micul pianist a ajuns la cea de-a cincea ediție. Vineri, 6 iunie,18 elevi talentați au interpretat la pian melodii celebre, reușind să încânte și să înduioșeze publicul din sala Casei de Cultură Pontus Euxinus din Năvodari. Ei studiază intens acest instrument muzical la cercul de pian din localitate și își doresc să ajungă mari interpreți internaționali.

„La concursul Micul Pianist participă copii de la clasa pregătitoare pâna la clasa a VII-a, elevi de la Școala Gimnazială George Enescu din Năvodari. Avem și câțiva mici pianiști invitați. Știm cu toții că muzica este o limbă universală. Sunt toți îndrăgostiți de pian. Muzica îi face mai sensibili și au venit mulți copii la cercul nostru de pian”, ne-a declarat Daniela Costea, profesor de pian.

Emoţionaţi și cu partiturile bine învățate, elevii au atins perfect fiecare notă.

„La pian este foarte frumos, te simți liberă, simți că nu mai ai griji, că nu mai ai nimic și te simți un minut pe un nor pufos”, ne-a spus una dintre micuțele pianiste ale Năvodariului.
„Este foarte frumos să cânt la pian. Îmi place foarte mult”, ne-a declarat un băiat îndrăgostit de acest instrument muzical.
Atât părinții, cât și prietenii micilor artiști au fost impresionați de spectacol.
„Este foarte interesant. Pianul și muzica interpretată la el dezvoltă foarte mult capacitățile copiilor noștri”, ne-a zis unul dintre părinții micuților pianiști de pe scenă.

Copiii studiază pianul la cercul de artiști din Năvodari, în speranța că vor ajunge nume celebre ale muzicii românești.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii