Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV “Ziua Internaţională a Mării Negre”, celebrată la Constanța

ro

31 Oct, 2013 22:53 2039 Marime text
Cea de-a patra conferință bianuală a Mării Negre a avut loc la Constanța. După mai bine de trei zile de dezbateri, evenimentul a ajuns la final. În tot acest timp, reprezentanții de la malul mării au discutat atât despre starea actuală a mediului marin, cât și despre coasta românească.  Mai mulți cercetători din diferite țări au dezbătut problemele legate de poluarea Mării Negre și ecosistemul acesteia. Cât despre faptul că explorarea gazelor de șist ar putea afecta mediul marin, acest lucru a fost infirmat. 

„ Din 244 de kilometri cât are coasta românească, 71 la sută sunt în regim de protecție. Sunt zone cu valențe științifice extraordinare, de aceea suntem obligați să le protejăm. Dar ca să le protejăm trebuie să le cunoaștem. ”  a afirmat Simion Nicolaev, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanța.

“Ziua Internaţională a Mării Negre” este sărbătorită în data de 31 octombrie încă din anul 1996. România, alături de alte 5 țări, a semnat în anul 1992 o Convenție pentru protecția Mării Negre împotriva poluării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii