Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Internaţională a Mării Negre Forum MARLISCO pe tema deşeurilor marine, la Constanţa

ro

29 Oct, 2014 15:48 1962 Marime text
Ziua Internaţională a Mării Negre a fost marcată de ONG Mare Nostrum prin organizarea unui forum naţional pe tema deşeurilor marine. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului  MARLISCO - MARine Litter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsibility (Deşeuri marine în mările Europei: conştientizare socială şi co-responsabilitate), demarat de Comisia Europeană pentru Cercetare şi Inovare de la Bruxelles şi derulat de ONG Mare Nostrum din iulie 2012 până în mai 2015.
 
Obiectivul principal al proiectului MARLISCO este creşterea gradului de conştientizare a consecinţelor comportamentului social, în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor de producţie, care privesc sistemele socio-ecologice marine, pentru a promova co-responsabilitatea în rândul diferiţilor “actori”, pentru a defini o viziune colectivă mai durabilă şi de a facilita motive pentru acţiuni concertate.
 
Forumul naţional s-a desfăşurat, simultan, în toate cele 14 ţările europene partenere care şi-au propus să crească gradul de conştientizare a gravităţii problemei deşeurilor marine, pentru a ilustra în mod clar că acesta este un aspect important de mediu, social şi economic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii