Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Protest în Piața Victoriei

ro

07 Oct, 2014 21:01 1976 Marime text
 
400 de sindicaliști de la Cartel Alfa filiala Constanța au plecat astăzi la București, încărcați cu bannere și afișe, pentru a se alătura protestului care a avut loc în Piața Victoriei. Manifestațiile au început încă din data de 29 septembrie și s-au desfășurat în fața sediilor Ministerului Muncii și Guvernului. Sindicaliștii reclamă faptul că salariații nu mai sunt protejați din punct de vedere contractual.
 
Deşi a promis că va schimba Legea dialogului social, în realitate "nu a modificat niciun cuvânt". Sindicaliștii de la Cartel Alfa sunt nemulţumiţi că Executivul, nu a respectat dorințele acestora. La mitingul din Capitală, care s-a desfășurat în Piața Victorie, oamenii au adus cu ei un sicriu şi o cruce pe care scria "Îngropăm dialogul social". Protestatarii, veniţi din toate judeţele, au scandat "Hoţii", "Jos cu mincinoşii" şi au cântat "Deşteaptă-te, române".

De asemenea, oamenii aveau cu ei și bannere pe care erau scrise următoarele mesaje: "Nu umilinţei salariale. Stop abuzului", "Nu ne mai umiliţi! Ajunge!" sau "Vrem muncă decentă".

Sindicaliştii vor ca până pe 17 octombrie, comisiile de muncă din Parlament să întocmească un raport privind modificarea Legii dialogului social, iar documentul să fie discutat în prima şedinţă de plen. Alături de sindicaliștii de la Cartel Alfa, s-au alăturat și membrii Federației „Solidaritatea Sanitară”. Conform spuselor, preşedintelui "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, la protest au participat aproximativ 5.000 de oameni. Protestul "Cartel Alfa" a început în 29 septembrie, cu pichetarea zilnică a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii