Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă în port

ro

12 Aug, 2013 14:21 2404 Marime text
Au început săptămâna cu o grevă de avertisment! Angajaţii companiei de remorcaj maritim Coremar sunt nemulţumiţi de schimbările impuse de conducere. Printre acestea se numără diminuarea salariilor compensatorii şi mai multe ore de muncă pentru aceeaşi bani. După mai multe negocieri eşuate cu reprezentanţii conducerii, angajaţii Coremar au intrat în grevă de avertisment timp de două ore. Se pare că nemulţumirea salariaţiilor este mai veche, de când conducerea a anunţat o serie de schimbări care afectează remuneraţia lucrătorilor. În primul rând este vorba despre schimbarea programului de muncă la 15 zile pe lună cu 24 de ore din 24.
 
“Fără a pleca acasă doar cu pauze când nu sunt manevre dar şi aşa suntem în timpul serviciului. Salarizarea în companie va fi în funcţie de veniturile companiei […] vor să mute data salarizării de pe data de 12 ale lunii, pe data de 20. Compania a mers pe pierderi și dumnealor vor să facă o restructurare, vor să reducă numărul de salarii compensatorii care erau între 6 şi 12, în funcţie de vechime iar acum vor să schimbe între 1 şi 5 salarii compensatorii, să lucrăm mai mult să dăm oameni afară. […] Și acei oameni care sunt daţi afară să ia mai puţine salarii compensatorii”, a declarat Tiberiu Caramiciu, lider sindicat Coremar.
 
Negocierile sindicaliştilor cu reprezentanţii conducerii privind clauzele contractului colectiv de muncă durează de mai bine de 4 luni, iar veniturtile companiei se pare că sunt în scădere. Protestatarii nu au de gând să cedeze şi cel mai probabil vor continua cu noi greve.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii