Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Dobrogei, sărbătorită de cei mai tineri marinari la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

ro

11 Nov, 2022 13:34 1273 Marime text
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din ConstanțaCu prilejul sărbătoririi Zilei Dobrogei – 14 noiembrie, la Colegiul Național Militar  „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța se va organiza o activitate de evocare a momentului istoric, urmată de un spectacol cultural-artistic susținut de elevii colegiului, marți, 15 noiembrie, începând cu ora 10,30 în Sala de conferințe a Forțelor Navale.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forțelor Navale, totodată, va fi aprinsă Flacăra „Spiritul dobrogean”, din inițiativa Instituției Prefectului Județului Constanța, care va fi purtată și în alte instituții dobrogene. La activitate vor participa prefectul județului Constanța, dl. Silviu-Iulian Coșa, comandantul Garnizoanei Constanța, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru și inspectorul școlar general al județului Constanța, Prof. Sorin Mihai.

„Ziua de 14 noiembrie este extrem de importantă pentru România. Este ziua în care, în anul 1878, Dobrogea a intrat oficial în componența statului român modern.

De-a lungul veacurilor, istoria i-a hărăzit Dobrogei o soartă zbuciumată. Rând pe rând, s-au perindat pe aici mai multe armate: persane, romane, iar mai târziu au avut loc invaziile popoarelor migratoare, urmate de stăpânirea otomană. În urma războiului ruso-turc din anii 1877-1878, România și-a dobândit independența, iar Dobrogea a revenit la patria-mamă.

În context european, Mica Unire din anul 1859 și integrarea Dobrogei în tânărul stat român, în anul 1878, au reprezentat primii pași spre recunoașterea României ca stat național unitar, de către Puterile din Europa, fiind, în același timp, temelia fondării statului modern român“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii