Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2019 00:00 1246 Marime text

Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă,autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, care considera toleranța, inițiativa și solidaritatea principalele caracteristici ale dobrogenilor, fiind cele mai importante trei valori pe care le-a remarcat el în mesajul transmis.

„În anii 80, când am sosit în județul Tulcea , proaspăt inginer stagiar, am cunoscut Dobrogea. Județul Tulcea este o atracție turistică în toate anotimpurile! Sunt atât de multe de văzut, încât recomand oricui să facă turism lent, să își aloce mai mult de o zi, pentru că avem de toate pentru toți: Delta Dunării, Munții Măcinului, cramele de la Măcin și Sarica Niculițel, gospodăriile țărănești,cetățile și mănăstirile din județ, muzeele din municipiul Tulcea și numeroase festivaluri!

Cele mai importante trei valori pe care le au dobrogenii sunt solidaritatea, toleranța, inițiativa. Diversitatea etnică și geografică fac Dobrogea incomparabilă cu oricare alt colț al lumii! Indiferent că ne-am născut aici sau am devenit fii ai locului, Dobrogea noastră este un model de conviețuire pașnică și toleranță, așa cum și-a dorit regele Carol I, artizanul reîntregirii naționale! Să fim uniți și să muncim împreună pentru un viitor mai bun! Ca slogan, recomand Dobrogea - unitate în diversitate!”, a menționat președintele CJ Tulcea.

Citește și:
 
ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii