Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul cercetătorului ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc - Muzeul Callatis

ro

12 Nov, 2017 00:00 3060 Marime text
Bunicii şi străbunicii mei s-au născut şi au trăit în zona Bucovinei de Sud şi a Moldovei de Nord, însă părinţii mei s-au stabilit, imediat după ce s-au căsătorit, în Dobrogea. Aşadar, am crescut şi am fost educat în spiritul acestei provincii multietnice şi multiculturale, mai ales că învăţătorul meu din clasele I - IV a fost de etnie tătară. În copilărie am avut prieteni şi colegi care plecau în vacanţele de vară la bunici, în toate provinciile ţării, iar în toamnă, când ne reîntâlneam, ne povesteam peripeţiile din timpul verii şi jocurile specifice zonelor în care ne-am petrecut vacanţele.
 
În anii adolescenţei, când spuneam Dobrogea mă gândeam la MAREA ALBASTRĂ, întotdeauna fascinantă, puternică şi misterioasă. În ultimul sfert de secol, am perceput Dobrogea ca fiind UN LOC FOARTE ÎNCĂRCAT DE ISTORIE. Prin cercetarea, restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice, în special a celor antice, Dobrogea poate deveni o zonă deosebit de atractivă şi din punct de vedere cultural. Este o soluţie simplă, care a avut un succes deosebit în ţările civilizate şi de care autorităţile locale ar trebui să ţină cont într-o mai mare măsură. Turismul cultural, practicat de un număr cât mai mare de turişti români şi străini, ne poate face să devenim mult mai mândri că suntem DOBROGENI.  
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017

Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Petrică Miu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul inspectorului-șef al IJJ Constanța, col. Constantin Dima, și al comandantului GJM Constanța, lt.-col. Mihai Daniel Ferencz
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii