Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:46 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, rectorul Universităţii Maritime Constanţa

ro

21 Nov, 2017 00:00 1524 Marime text
Istoria Dobrogei este indisolubil legată de Dunăre şi Marea Neagră. Apa i-a săpat relieful cu uimitoarea sa biodiversitate şi a făcut posibil progresul economic şi social. Deschiderea la mare a generat deopotrivă oportunităţi şi legături cu lumea largă, dar şi vulnerabilităţi în faţa cuceritorilor, devenind un spaţiu îndelung disputat între puterile vremii. Întregul teritoriu poartă încă mărturii ale cetăţilor cu importanţă strategică în navigaţia pe Marea Neagră.
 
În Dobrogea, istoria este prezentă la fiecare pas, iar noul şi vechiul, modernul şi tradiţionalul convieţuiesc într-o armonie firească. Porturile de la Dunăre şi de la Marea Neagră, prin dezvoltarea permanentă a activităţilor industriale şi comerciale, au pus oraşele dobrogene pe harta economică a lumii.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Ziua Dobrogei

#scrieDobrogea: Primele instituţii administrative în Dobrogea. Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ (galerie foto)

#sărbătoreșteDobrogea: Punte peste timp, într-o călătorie simbolică. La pas prin Constanța anului... 1878, alături de ZIUA de Constanța (galerie foto)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna“

#citeşteDobrogea: „Dobrogea are patru lumi deosebite“

Ti-a placut articolul?

Comentarii