Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC

ro

11 Nov, 2017 00:00 2766 Marime text
Pentru mine, Dobrogea înseamnă acasă, înseamnă meleagurile copilăriei mele, familia mea! Oriunde aş merge şi orice loc aş vizita, tot timpul fac comparaţie cu Dobrogea. Pe lângă formele de relief, unice în România, Dobrogea este o regiune plină de istorie, cu oameni de diferite etnii, ce trăiesc în deplină armonie şi îşi respectă, unul celuilalt, tradiţiile şi obiceiurile. 
 
Dobrogea este specială pentru că aici s-au unit şi au convieţuit în deplină înţelegere români, turci, tătari, aromâni, ruşi-lipoveni, precum şi alte minorităţi. Practic, toţi suntem o mare familie unită. Cu toţii ar trebui să fim mândri că suntem dobrogeni. Sunt sigur că fiecare dintre noi poate contribui şi poate aduce un plus de imagine acestei regiuni. Sunt un susţinător al muncii în echipă şi sunt convins că o bună colaborare interinstituţională creează premisele unor proiecte cu efecte pozitive pe termen lung. 
 
Aşa cum se spune, „omul sfinţeşte locul“; împreună cu autorităţile locale din judeţul Constanţa şi reprezentanţii judeţului Tulcea, putem creşte întreagă regiune. 
 
Cred că este necesară o strategie de dezvoltare turistică direcţionată către atracţiile întregii regiuni. Iar aici mă refer atât la staţiunile litorale, cât şi la alte obiective pentru care putem crea campanii de promovare mai accentuate. Avem cetăţi, mănăstiri, peşteri, rezervaţii naturale, sate tradiţionale şi obiceiuri pe care dobrogenii le cunosc, dar turiştilor le sunt străine. Este o regiune geografică deosebită, iar împreună putem face povestea Dobrogei frumoasă şi incitantă, aşa cum este ea în realitate. 
 
Îmi propun să realizez aceste lucruri şi îmi doresc ca în mandatul meu să contribui la consolidarea şi valorificarea imaginii acestei minunate regiuni, Dobrogea!
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Anton Traian Antoniadis, preşedintele Comunităţii Elene „Elpis“ Constanța

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii