Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:29 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul lui Lucian Furdui, prefectul judeţului Tulcea

ro

22 Nov, 2017 00:00 2248 Marime text
După sute de ani de stăpânire turcească, la data de 14 noiembrie 1878, locuitorii Dobrogei - români şi alte naţionalităţi conlocuitoare - aflau cu bucurie, din Proclamaţia principelui Carol I, că „vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân“ se întorcea acasă, la România. A fost momentul în care cele mai sfinte şi mai scumpe bunuri şi valori ale dobrogenilor au fost puse sub scutul Constituţiei României. Unirea Dobrogei cu Țara a fost dorinţa unanimă a populaţiei locale, iar marile puteri europene au acceptat ca teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră să revină României.
 
Au trecut de atunci 139 de ani, iar rememorarea acelor evenimentele istorice trebuie să ne umple inimile de recunoştinţă faţă de cei care, prin alipirea Dobrogei la România, au împlinit aspiraţiile românilor dobrogeni şi au confirmat unitatea românilor. De aceea trebuie să fim mândri că suntem dobrogeni şi că ducem mai departe tradiţiile moştenite de pe aceste pământuri, precum şi bogăţia spirituală care ne umple sufletele în fiecare zi.
 
La mulţi ani, dobrogeni! La mulţi ani, ZIUA de Constanţa!

Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!

Citeşte şi:

ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Categorie  Ziua Dobrogei

 #citeşteDobrogea 
Dreptul istoric al României asupra Dobrogei


#sărbătoreşteDobrogea 
Mesajul dr. Sorin-Cristian Ailincăi - Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ - Dobrogea prin ochii unui arheolog


#sărbătoreşteDobrogea 
 Mesajul lui Ion Drăniceanu, directorul Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna“ Tulcea


#sărbătoreşteDobrogea #ZiuaDobrogei
Mesajul primarului municipiului Tulcea, dr. ing. Constantin Hogea - Multiculturalitatea, principala trăsătură a Dobrogei


#scrieDobrogea 
Monumentul Independenței de la Constanța, în lumina uitării? 


#sărbătoreșteDobrogea 
Dobrogea - țara lui Dobrotici 


#sărbătoreşteDobrogea 
ZIUA de Constanța recunoaște valoarea. Zece personalități vor primi, post-mortem, „Meritul dobrogean“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii