Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul colonelului Constantin Dima, inspector-șef IJJ Constanța

ro

24 Nov, 2017 00:00 3294 Marime text
Dobrogea, te iubesc! Iubesc tot ceea ce încă mai ai..., ogoare cu holde bogate, râuri încete ce se târăsc șerpuind printre lunci, sălcii și stuf, păduri de foioase umblate de ciute și cerbi lopătari, coline domoale cu șiruri nesfârșite de vii, câmpii brăzdate de canale surpate și goale printre care încă mai aleargă iepuri și vulpi, nisipuri întinse scăldate de apele Dunării și valurile mării, drumurile tale prăfuite pe unde căruțe mișcate de cai se târăsc către sate uitate de vreme, ciulinii lui Bogza… si altele câte și mai câte!
 
Îmi amintesc când, sprijinit de mâinile părinților mei, am făcut primii pași pe pământ dobrogean, în Beidaud, dragul meu sat tulcean aruncat printre dealuri, către care mă întorc mereu când mi se face dor de pământ și de izvoare curate ce curg de pe vremea romanilor. Se spune că locul nașterii îți transmite vibrații care te vor defini și urmări toată viața. Eu sunt dobrogean get-beget! Simt asta! Și o spun cu mândrie! Iar rădăcinile mele sunt înfipte adânc și în pământul Dobrogei vechi, locul de naștere al părinților mei, de care ne desparte acum micul punct de frontieră de la Lipnița / Cainargeaua.
 
Dobrogeni, să fim mândri de apartenența noastră la aceste meleaguri, să rămânem încrezători în viitor, întrucât trăim pe un tărâm binecuvântat.
 
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!

Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul şefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, comisar-șef de poliție Constantin Dancu

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul locotenent-colonelului Ion Vlăduţ, prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Dobrogea Constanţa

#sărbătoreşteDobrogea: Manifestul jurnaliştilor ZIUA de Constanţa, adresat autorităţilor locale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii