Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de Ziua Dobrogei Vernisajul expoziției "Datina 100 de ediții", la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" (GALERIE FOTO)

ro

14 Nov, 2022 13:00 1599 Marime text

Astăzi, de la ora 13:00, cu ocazia Zilei Dobrogei are loc vernisajul expoziției "Datina 100 de ediții", la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin".

La acest eveniment sunt expuse numere vechi ale Revistei din anii '90, cu sprijinul Bibliotecii Județene. De asemenea, sunt prezentate și numerele de actualitate. 
Revista "Datina" este o publicație de tradiție ce apare lunar sub egida Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada".

Revista are o istorie lungă, fiind fondată în anul 1991 și transmite în principal cultura tradițională, cu precădere din zona Dobrogei. De-a lungul timpului, "Datina" a îmbrățișat cele mai importante personalități din domeniul etnologiei, publiciști atestați, traducători de excepție, scriitori, critici literari de certă reputație academică, istorici, profesori și chiar studenți. 
Intrarea este liberă.

Sunt expuse numere ale Revistei din decembrie 1991-martie 1992, aprilie-iunie 1992, iulie-septembrie 1992 , precum si numere din ianuarie 2015 sau august 2016

De anul acesta sunt expuse numere din ianuarie, martie, mai și iunie 2022.

 Doina Moșoiu vorbește în debutul evenimentului. 

Vreau să vă spun la mulți ani cu ocazia Zilei Dobrogei. De obicei, în această zi se pune accentul pe partea militară.




Doina Moșoiu enumeră revistele culturale ale perioadei interbelice.

 "Revista Datina este o succesoare a revistei Analele Dobrogei".  M-a uimit că revista și-a mentinut calitatea articolelor de-a lungul timpului. Temele abordate au fost despre tradiții, obiceiuri, rituri dobrogene


Mădălina Nicolae are și aceasta o intervenție în cadrul evenimentului. 

Suntem onorați să putem prezenta numărul 100 al revistei. Revista este destinată publicului larg. Articolele sunt semnate de personalități ale Dobrogei. Informația se receptează ușor.

 Mădălina Nicolae prezintă o rețetă găsită într-un număr din 2014 făcând legătura cu postul Crăciunului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii