Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Riscă să nu mai poată respira. Cinci tumori îi pot curma viața unui copil de doi ani

ro

09 Nov, 2015 00:00 3253 Marime text


Ionuț Breazu, un copil plin de viață, de numai doi ani, a fost diagnosticat, în urmă cu puțin timp, cu neurofribromatoză, o boală crâncenă care i-a generat 5 tumori: la gât, limbă, esofag, nas și creierul mic. Din cauza maladiei, băiețelul abia mai poate mânca și respira, și plânge din ce în ce mai mult noaptea.
 
După mai multe analize și investigații realizate la Clinica Acibadem din Turcia, în data de 21 octombrie 2015, domnul doctor Ertuğrul Eryilmaz a confirmat maladia gravă de care suferă Ionuț, însă costurile celor cinci intervenții chirurgicale depășesc cu mult veniturile familiei: 125.000 de Euro, adică 25.000 de Euro pentru fiecare tumoare operată. Mai mult decât atât, specialistul turc a subliniat că operația trebuie să se realizeze în maximum o lună și jumătate, altfel șansele ca Ionuț să se recupereze scad considerabil. Tumorile se dezvoltă odată cu el și există riscul major să-i blocheze căile respiratorii.
 
„Acest copil minunat, acest îngeraș, ne-a umplut casa de bucurie. Foarte mare ne-a fost tristețea când am aflat de afecțiunile grave de care suferea copilul nostru, însă nu am conceput niciodată să ne dăm bătuți. Am sunat peste tot, am cerut o mână de ajutor și oamenii au rezonat foarte mult la drama prin care trecem și au decis să ne ajute. Primul și cel mai important pas pe care trebuie să-l facem este operația de la gât, pentru extirparea tumorii gigantice, care-i va elibera căile respiratorii și-l va ajuta să mănânce normal. Ne este foarte greu să ne gândim deja la următoarele operații, deoarece, la ora actuală, respiră foarte greu, sacadat și tremur de frică să nu i se întâmple ceva mai rău. Îi rog din suflet pe cei care citesc acest mesaj să ne ajute să ne facem copilul bine și le doresc multă sănătate lor și famiilor lor”, declară Anamaria Breazu, mama lui Ionuț.


 
În acest sens, Asociația „Salvează o inimă” continuă campania umanitară începută la sfârșitul lunii septembrie 2015, „Viața unui copil cu cinci tumori depinde de noi” și îi invită pe oamenii cu suflet din România și din străinătate să-l sprijine. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a Asociației „Salvează o inimă”, prin card sau prin Paypal - https://salveazaoinima.ro/campaigns/breazu-ionut/ sau printr-un SMS de 2 Euro, la numărul 8832, cu textul „Ionut“. Până la ora actuală s-a strâns aproape jumătate din suma necesară pentru prima intervenție chirurgicală, care-i va debloca sistemul respirator, grav afectat de tumoarea de la nivelul gâtului.
 
*Numărul de SMS 8832 este valabil în perioada 1 noiembrie - 30 noiembrie 2015. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Telekom și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Număr este oferit gratuit cu sprijinul Asociației „Salvează o inimă”.

Sursa: voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii