Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert caritabil pentru Bibi, susţinut de preoţii din Mangalia şi de corul Armonia

ro

15 Jan, 2012 00:00 3915 Marime text
bibi.jpgMai mulţi preoţi de la biserica Sfântul Mina din Mangalia, ajutaţi de corul Armonia, au organizat un concert caritabil pentru Bibi, un copilaş care suferă de o maladie rară şi necruţătoare. Pentru a supravieţui, băieţelul de numai un an şi jumătate are nevoie de un transplant de măduvă. Micuţul Daniel Tudor Filip din Mangalia, alintat Bibi, a fost diagnosticat cu anemie aplastică severă, care necesită un transplant medular de urgenţă.

„Picătură cu picătură, vom face ca oceanul de speranţe să se transforme în realitate. Bibi se va face bine, cu ajutorul vostru. Îl vrem pe Bibi sănătos, să înveţe să vorbească, să aibă prieteni, să meargă la şcoală", este singura dorinţă a părinţilor micuţului Daniel. Daniel Tudor este un bebeluş fericit şi foarte jucăuş, pe care părinţii şi bunicii îl iubesc mai mult decât orice pe lume. „Ştiu că mai sunt destine ca ale noastre şi din păcate sistemul medical din România ne aduce aminte de acest lucru de fiecare dată. Deşi dosarul medical al fiului meu este depus din luna mai 2010, iar la criteriul «Estimarea riscului vital legat de evoluţia bolii» are 10 puncte din 10 şi este calificat cu «Risc major», nimeni nu ne-a răspuns. Ce ar trebui să fac eu, ca mama? Să stau acasă şi să îmi las puiul să se stingă doar pentru că sistemul e indiferent sau că spitalele din România nu îl pot ajuta? Nu, nu voi face asta! Pentru că sunt mama lui Bibi. Şi pentru zâmbetul lui trăiesc", spune mama lui Bibi.

Ce este DBA?

Sindromul Diamond Blackfan este un tip de anemie aplastică ale cărei cauze nu sunt încă identificate. Este o boală rară. Momentan, în lume sunt în evidenţă aproximativ 600 de cazuri, care se manifestă prin incapacitatea măduvei osoase de a produce hemoglobină. Nu este vorba de o anemie clasică, tratabilă cu suplimente. În cazurile de DBA se aplică doze de corticosteroizi care, teoretic, ţin boala sub control. Singura alternativă curativă este transplantul de măduvă de la un donator compatibil. „Tudor este pe tratament de corticosteroizi de mai bine de trei luni şi, spre disperarea şi dezamăgirea noastră, acesta nu dă randament. Salvatoare pentru el sunt transfuziile de sânge lunare pe care le facem la Spitalul Judeţean Constanţa. Din păcate, aceste transfuzii care îl menţin în viaţă îi încarcă organismul cu fier. Recomandarea profesorilor de la clinica Hadassah din Ierusalim a fost transplant de măduvă", mai spune mama băieţelului. Deşi face transfuzii lunar, copilul se dezvoltă normal, fizic şi psihic, pentru vârsta lui. Până acum, din donaţii s-au strâns 40.000 de euro, iar concertul umanitar de la Manglia a mai adus 9.000 de lei în contul lui Bibi. Cu toate acestea, micuţul mai are nevoie de ajutorul nostru, deoarece operaţia de transplant de măduvă costă 140.000 de euro.

Donaţii se pot face în contul deschis în acest scop pentru Bibi:

Titular cont: Filip Bogdan-Liviu

LEI: RO24 BTRL 0140 1201 N396 55XX

Banca Transilvania

Titular Cont: Asociatia Rotary Intl Mangalia

CUI: 15037261

IBAN RON : RO40BTRL01401205702228XX

sau EUR : RO86BTRL01404205702228XX

Banca Transilvania, Agenţia Mangalia, România

SWIFT Code: BTRLRO22

La descriere plată precizaţi „donaţie pentru Tudor-Daniel Filip"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii