Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Un senator torpilează DNA

ro

10 Apr, 2015 16:04 896 Marime text
 
Senatorul independent Ioan Ghise spune ca afirmaţia potrivit căreia Parlamentul blochează justiţia este o minciună, informează ştiripesurse.ro.

"Unii dintre cei care se exprimă în spaţiul public, indiferent că este vorba de ziarişti, cetăţeni de bună-credinţă sau politicieni, afirmă că Parlamentul – în unele cazuri particulare, Senatul sau Camera Deputaţilor – sunt autorităţile care blochează bunul mers al justiţiei (...) justiţia, mai bine zis, Ministerul Public este liber să trimită oricând în judecată oricare dintre parlamentari, dacă şi-a finalizat cercetarea penală, pentru care, de asemenea, este liber s-o efectueze. Abuz constituţional au făcut ministrul justiţiei, procurorul general când au cerut Senatului să încuviinţeze „formularea cererii de începere a urmăririi penale” în cazul unor colegi senatori: doamna senator Ecaterina Andronescu, respectiv domnul senator Şerban Mihăilescu, foşti miniştri şi actuali senatori.

Situaţia de reţinere sau arest înaintea începerii judecăţii este reglementată prin Recomandarea nr. 80 a Consiliului miniştrilor de justiţie din ţările membre ale Consiliului Europei şi acolo se precizează în mod explicit că sunt trei cazuri în care se recomandă cercetarea în stare de reţinere sau arest înaintea începerii procesului. Este situaţia în care suspectul este posibil să fugă, este situaţia în care suspectul obstrucţionează justiţia şi este situaţia în care suspectul este posibil să comită alte infracţiuni. Aşadar, ceea ce se petrece acum cu DNA-ul este un abuz de drept şi această declaraţie politică o fac cu solicitarea explicită şi precisă către ministrul justiţiei să se pronunţe public pe subiect. Acelaşi lucru ar trebui să-l facă, în măsura în care îl înţelege corespunzător, procurorul general", a spus senatorul Ioan Ghise, la 1 aprilie, intr-o declaratie politica sustinuta in plenul Senatului.
Materialul integral pe ştiripesurse.ro.
Sursa: ştiripesurse.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii